Εξτρά Υπηρεσίες Ταπητοκαθαριστηρίου

Επιπλέον Υπηρεσίες

Στην εταιρεία μας, Νεαρόν Ύδωρ, μπορείτε να απευθυνθείτε και για άλλες υπηρεσίες, σχετικές με τη συντήρηση των χαλιών σας αλλά και το καθάρισμα. Υπηρεσίες όπως είναι το πλύσιμο σε κουβέρτες και παπλώματα, το κολλάρισμα και η αδιαβροχοποίηση των χαλιών και το γυάλισμα των πατωμάτων.

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες, όπως το κολλάρισμα και η αδιαβροχοποίηση, δεν είναι πολύ συνηθισμένες και ορισμένοι δεν τις γνωρίζουν. Διαβάζοντας όμως γι’ αυτές μπορεί να δείτε οτι σας είναι πολύ χρήσιμες και σας γλυτώνουν από πολύ κόπο.

Τι είναι το κολλάρισμα χαλιών

Στα χαλιά υπάρχει μία κόλλα, η οποία χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή του για τη σταθεροποίηση των νημάτων. Όταν η κόλλα αυτή αρχίσει να διαλύεται πρέπει να γίνει η διαδικασία του κολλαρίσματος.

Οι αιτίες καταστροφής της κόλλας, μπορεί να είναι πολλές. Πρώτη και κυριότερη αιτία είναι η φθορά λόγω χρόνου. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η κακή ποιότητα πρώτης ύλης, η έλλειψη συντήρησης, η έκθεση στον ήλιο ή οι ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης.

Πως καταλαβαίνουμε οτι το χαλί χρειάζεται κολλάρισμα

Όταν θα δείτε κάτω από το χαλί ή τη μοκέτα σας σκόνη που μοιάζει με πούδρα, ήρθε η στιγμή να επικοινωνήσετε μαζί μας. Αυτό είναι σημάδι οτι η κόλλα έχει αρχίσει να καταστρέφεται. Η φθορά της κόλλας προκαλεί θέματα τόσο αισθητικά (το χαλί χάνει τη φόρμα του), όσο και υγείας, γιατί τα υπολείμματα της προκαλούν αλλεργίες.

Για το κολλάρισμα του χαλιού η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής, πρώτα αφαιρούμε την φθαρμένη κόλλα. Αφού βεβαιωθούμε οτι η επιφάνεια είναι πλήρως απαλλαγμένη από την παλιά κόλλα, περνάμε την νέας γενιάς κόλλα. Σε περίπτωση που χρειάζεται αντικαθιστούμε το ύφασμα του υποστρώματος. Με αυτό τον τρόπο, το χαλί σας είναι πάλι σαν καινούργιο!

Τι είναι η αδιαβροχοποίηση χαλιών

Μία ακόμη υπηρεσία, για την προστασία των χαλιών σας, που θα βρείτε σ’ εμάς είναι η αδιαβροχοποίηση. Με τον όρο αδιαβροχοποίηση χαλιών και μοκετών, αναφερόμαστε στη διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζεται στο χαλί ή στη μοκέτα ένα ειδικό υδατοδιαλυτό υλικό.

Το υλικό της αδιαβροχοποίησης δρα σαν ασπίδα προστασίας της επιφάνειας του χαλιού σας. Μετά τη διαδικασία, το χαλί δεν απορροφά υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη απομάκρυνση οποιοδήποτε υγρού από την επιφάνεια του, όπως κρασί, νερό, σάλτσα κλπ. Επίσης, επειδή η αδιαβροχοποίηση αποτρέπει και τη σκόνη από το να εισχωρήσει σε βάθος, επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του χαλιού.

Καθαρές κουβέρτες και παπλώματα με παραδοσιακό και σύγχρονο πλύσιμο

Σ’ εμάς μπορείτε να απευθυνθείτε και για το πλύσιμο των κουβερτών και των παπλωμάτων σας. Είμαστε μία από τις πολύ λίγες εταιρίες που το πλύσιμο τους γίνεται στην παραδοσιακή δριστέλα, το πλυντήριο της φύσης, με νεροτριβή. Η τρόπος που λειτουργεί η δριστέλα είναι πολύ απλός, μέσω ενός χωνιού το νερό πέφτει από ύψος και με πολύ ορμή, μέσα στη δριστέλα. Η ορμητικότητα του νερού θέτει σε περιδίνηση το περιεχόμενο της δριστέλας.

Οι κουβέρτες και τα παπλώματα μπορούν να πλυθούν και σε επαγγελματικά πλυντήρια. Εσείς επιλέγετε τον τρόπο, την οικολογική και παραδοσιακή δριστέλα ή το πλυντήριο; Εσείς αποφασίζετε και εμείς το πράττουμε. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το αποτέλεσμα θα είναι το σωστό. Καθαρά σκεπάσματα για εσάς και την οικογένεια σας!

Περιοχές που εξυπηρετούμε

Οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούμε είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Χαλκιδική. Επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να έρθουμε και να παραλάβουμε δωρεάν τα χαλιά σας, τις κουβέρτες σας ή τα παπλώματα σας. Να κλείσουμε ένα ραντεβού για να καθαρίσουμε το σαλόνι του σπιτιού σας ή του αυτοκινήτου σας.

Πλύσιμο Κουβερτών Παπλωμάτων
Γυάλισμα Πατωμάτων
Η εταιρεία μας

Η εταιρεία μας βρίσκεται στο χώρο των ταπητοκαθαριστηρίων από το 1925, και σήμερα διοικείται από τον εγγονό του ιδρυτή της. Χάρη στην εμπειρία μας και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου μας, σας φροντίζουμε εδώ και σχεδόν ένα αιώνα.

Επικοινωνία
  •    Μακρυνίτσα  Μαγνησίας
  •    6976 642 400, 2310 826 407
  •   info@katharismaxalion.com
  •    Σπύρος Λάκκας