Καθάρισμα Χαλιών Μοκετών

Καθαρισμός Χαλιών

Η εταιρεία μας, Νεαρόν Ύδωρ, κατέχει περίοπτη θέση στο χώρο των ταπητοκαθαριστηρίων. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ποιότητα της εργασίας μας και στην σχεδόν 100 χρόνων εμπειρία μας στο καθάρισμα χαλιών.

Τα οφέλη του καθαρού χαλιού

Τα χαλιά μας πρέπει να καθαρίζονται κάθε χρόνο, και οι λόγοι είναι διάφοροι. Πρώτος και κύριος λόγος είναι η υγεία μας, κι αυτό επειδή το χαλί λειτουργεί ως φίλτρο. Τα χαλιά έχουν την ιδιότητα να παγιδεύουν μέσα τους την σκόνη και τους αλλεργιογόνους οργανισμούς. Φυσικά, αυτό είναι καλό, γιατί μας προσφέρουν καλύτερη ποιότητα αέρα. Σε περίπτωση όμως που δε φροντίσουμε για το ετήσιο βαθύ καθάρισμα των χαλιών μας, καταλήγει να είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τις αλλεργίες μας και την υγεία μας γενικότερα.

Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο πρέπει να προγραμματίζουμε τον καθαρισμό κάθε χρόνο, είναι η φθορά του χαλιού. Ο ετήσιος καθαρισμός αποτρέπει από τη βρωμιά (σκόνη, τρίχες, κοπτική άμμος κλπ) να εισχωρήσει βαθύτερα στο χαλί, κάτι το οποίο επιταχύνει τη φθορά του. Ορισμένοι θεωρούν οτι το συχνό πλύσιμο φθείρει τα χαλιά, αυτό όμως είναι λάθος. Αν επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία, τα χαλιά σας θα διατηρηθούν στην αρχική τους κατάσταση για πολλά χρόνια. Και τέλος, το αισθητικό αποτέλεσμα. Τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να κρατήσουν τη λάμψη και τα χρώματα τους.

Νεαρόν Ύδωρ αναλαμβάνουμε καθαρισμό χαλιών κάθε ποιότητας

Αμέσως μετά τη δωρεάν παραλαβή τους από το χώρο σας, τα χαλιά μεταφέρονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. Εκεί καταγράφονται και διαχωρίζονται ανάλογα με την ποιότητα τους, ώστε να γίνει ο κατάλληλος καθαρισμός για το καθένα, δηλαδή να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του υγρού ή του ξηρού καθαρισμού. Ο υγρός καθαρισμός είναι ο συνηθέστερος και πιο οικονομικός, δεν μπορεί όμως να εφαρμοστεί σε χειροποίητα και σε χαλιά με ευαίσθητες ίνες, όπως για παράδειγμα τα μεταξωτά.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, οτι το κάθε χαλί πλένεται ξεχωριστά.

Η διαδικασία του καθαρισμού ενός χαλιού ξεκινάει πάντα με το τίναγμα, το οποίο γίνεται με δόνηση και όχι με χτύπημα, κι αυτό γιατί το χτύπημα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως χαλάρωση των κόμπων, και φθορά του χαλιού. Με το τίναγμα απομακρύνονται από το χαλί όλα τα χνούδια, η άμμος και γενικότερα όλοι οι ξηροί ρύποι. Τώρα το χαλί είναι έτοιμο για την επόμενη φάση, που είναι ο υγρός ή ο ξηρός καθαρισμός, αναλόγως το χαλί. Σε κάθε περίπτωση, τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε είναι οικολογικά και υποαλλεργικά.

Ποιοτικός Έλεγχος – Συσκευασία – Φύλαξη

Αφού το χαλί έχει καθαριστεί σε βάθος, σειρά έχει το στύψιμο, διαδικασία που εφαρμόζεται μόνο στον υγρό καθαρισμό. Κατά το στύψιμο, η φυγοκέντριση απομακρύνει γρήγορα το νερό, πράγμα το οποίο αποτρέπει την αλλοίωση των χρωμάτων. Επόμενο στάδιο είναι το άπλωμα, ώστε να γίνει το τελικό στέγνωμα. Τα χαλιά απλώνονται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, για αποφυγή της έκθεσης τους στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σειρά έχει ο ποιοτικός έλεγχος, όπου αξιοποιούμε τη γνώση και την πείρα δεκαετιών. Με μεγάλη προσοχή, ελέγχουμε αν υπάρχουν σημάδια ή ατέλειες και αν τα χαλιά πληρούν τις προδιαγραφές της εταιρείας μας. Από τη στιγμή που το κάθε χαλί περάσει με επιτυχία τον ποιοτικό έλεγχο, είναι έτοιμο. Περνάει στο στάδιο για συσκευασία και αποθήκευση. Η αποθήκευση γίνεται σε ασφαλείς και φυλασσόμενους χώρους με κατάλληλες συνθήκες. Εκεί θα παραμείνει μέχρι τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε για να σας το παραδώσουμε.

Περιοχές που εξυπηρετούμε

Οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούμε είναι η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Χαλκιδική. Επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να έρθουμε και να παραλάβουμε δωρεάν τα χαλιά σας, τις κουβέρτες σας ή τα παπλώματα σας. Να κλείσουμε ένα ραντεβού για να καθαρίσουμε το σαλόνι του σπιτιού σας ή του αυτοκινήτου σας.

Η εταιρεία μας

Η εταιρεία μας βρίσκεται στο χώρο των ταπητοκαθαριστηρίων από το 1925, και σήμερα διοικείται από τον εγγονό του ιδρυτή της. Χάρη στην εμπειρία μας και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου μας, σας φροντίζουμε εδώ και σχεδόν ένα αιώνα.

Επικοινωνία
  •    Μακρυνίτσα  Μαγνησίας
  •    6976 642 400, 2310 826 407
  •   info@katharismaxalion.com
  •    Σπύρος Λάκκας